De nieuwe uitdagingen van een startend ZZP’er!

IMG_3406

Je vaste baan opzeggen en voor jezelf beginnen is best heel spannend! Op een gegeven ogenblik is je ondernemersplan klaar en weet je wat je precies wilt gaan doen. Met de inhoudelijke kennis en een hoop levens- en werkervaring op zak, dook ik in de wereld van een startend ZZP’er.

En dan komt het moment dat je echt moet gaan beginnen: klanten werven en netwerken heb ik in de jaren wel geleerd, echter een logo en huisstijl ontwerpen en een website bouwen is toch echt andere koek. In samenwerking met Peter Boersma van hehallo.nl kwam het met mijn logo en huisstijl best snel goed en creëerden we samen iets moois wat ook nog een betekenis had.

Maar dan de website. Als startende ondernemer en ex bankier wil ik natuurlijk op de kosten letten. Dus ik dacht dat moet ik toch ook zelf kunnen? “Pffff”, zei ze als leek. Allereerst begon ik met het schrijven van teksten voor de site. Over jezelf schrijven blijkt dan best lastig en dan wil je het vervolgens ook nog perfect in de juiste woorden op de site hebben staan. Tijdens een vaktraining, die ik volgde stelde ik een collega ondernemer de vraag: “Als jij nu 10 jaar terug in de tijd zou gaan en overnieuw zou mogen beginnen, wat zou je dan anders doen?” Zij antwoordde: “Ik zou direct gaan beginnen en niet zolang meer stil staan bij het maken van een website en logo ed.! Ik zou dan gewoon DIRECT AAN DE SLAG gaan!” Na het gesprek met haar en een maand te hebben geploeterd op wat ik wel niet allemaal wilde vermelden op mijn site, besefte ik me dat goed ook goed genoeg is. Ik maak deze site niet eenmalig en voor altijd.

Core business: Persoonlijke coaching en begeleiding in het organiseren en structureren van je leven, bedrijf en/of werk.

Aldus, ik was ineens klaar met schrijven, finetunen, verbeteren en uitbreiden kan namelijk altijd!

En toen bleek het moeilijkste deel te komen…de technische kant van het bouwen van een website. Na een paar uurtjes chatten met helpdesken, uitpluizen van beginners gidsen WordPress en een gezond boerenverstand heb ik het gewoon voor elkaar.

Mijn website www.mettamaar.nl is in de lucht, niet direct perfect, maar wel informatief en klaar voor gebruik!

Graag hoor ik persoonlijk jullie feedback ter verbetering!

Tamara